26. marca 2017

Keď máte raz za čas chuť na niečo divné...a mutantské

Nechce sa mi akosi písať plnohodnotná recenzia, vlastne sa mi akosi nechce písať nič, ani to, čo mám (ehm, diplomka) a namiesto toho sa väčšinu času zašívam s Menom vetra (aktuálne druhou časťou po sto rokoch :-)...a aj preto som sa dnes opäť dostala do postele o druhej ráno), a tak spomeniem len pár základných bodov, pretože táto knižka by si ich zaslúžila. A tiež lebo to tu trošku začínam zanedbávať.

⛯⛯⛯

Autor: Megan Shepherd
Slovenský názov: Dcéra Šialenca
Originálny názov: The Madman’s Daughter
Séria: The Madman’s Daughter (#1)
Žáner: YA, historical fiction, horror, fantasy, mystery
Goodreads hodnotenie: 3.7


⛯⛯⛯


1. Je ďalšia zo sérií tých, na ktoré som natrafila vo výpredajoch po 2 eurá, čiže hoci ma narýchlo prečítaný obsah tak úplne nenadchol, tá cena ma skrátka presvedčila. A opäť, ako aj pri Mene Hviezdy, aj tento krát som bola celkom milo prekvapená (teda v rámci možností :).

2. Začiatok mi možno prišiel trošku klišoidný, blízky klasickým YA knihám, ale napriek tomu mi tam stále niečo nesedelo...až kým som neprišla na to, že dej sa neodohráva v modernej dobe, ale viktoriánskej :D Nechápem, ako mi mohla taká (nepodstatná) informácia uniknúť, asi som sa pri tom "zbežnom čítaní" obsahu sústredila hlavne na slovo "mutant".

3. Bolo to divné a divé a divné...na to som už bola pripravená...ale napriek tomu ma to tým svojim divným spôsobom zaujalo natoľko, že som knižku prečítala za tri dni.



"Mŕtve telá a ostré skalpely ma neľakajú. Koniec koncov, som dcérou svojho otca. Moje nočné mory pozostávajú z temnejších predstáv."


4. Hlavná hrdinka, Juliet, bola možno občas mierne naivná, ale až tak veľmi mi nevadila.
Za to chlapi...uuu. Tých by som brala, kľudne aj oboch podstatných! (áno, bol tu niekým nenávidený ľúbostný trojuholník, ale keďže ja ich môžem, za toto určite záporný bodík nedávam :D).

Dávny kamarát Montgomery, "jemný divoch", rozhodnutý prežiť život na ostrove, by možno mohol niekomu v istých momentoch liezť na nervy, avšak ja som si ho aj tak obľúbila (no môžte mi dohovárať, ale na modrookých pekných hrdinov mám skrátka slabosť, nech už by to boli akékoľvek divné indivíduá).

Nuž a stroskotanec Edward, ten si ma zase získal svojou ehm...živočíšnosťou (ak to tak môžem nazvať). U neho som ale mala také etapy, raz mi vadil, nech sa tam netrepe, lebo som chcela na jeho mieste Montgomeryho, potom ale prišla nejaká scéna a no... niektoré dámy snáď pochopia moju dilemu O:-).

5. Záver, nuž, skončilo to divne (ako inak), na niekoho som sa naštvala, ale keďže knižočka má ďalšie 2 pokračovania, som s tým zmierená a rada si ich prečítam a mám také malé jemné tušenie, či sa mi kvôli istému odhaleniu na konci trošku môj rebríček neobráti :D Skrátka, teším sa.


TOPS:

- Loď. Rozhodne. Neviem prečo, ale staré plachetnice ma vždy lákali a keď už nie je možnosť naživo, aspoň si takéto cesty užívam v knihách :-)
- Ostrov. To je kapitola sama o sebe. Bála som sa toho, že to nie je moja šálka kávy, ale napriek pár veciam to bolo zaujímavo spracované. S Doktorom na prvom mieste. Neľutujem, že som sa do toho pustila.
- Tajomstvá. A odpovede.

Neviem, s miernym odstupom času to už až tak úchvatne nevidím, ale po prečítaní som sa cítila takto, preto knižočke dávam štyri kávičky.





Pic: goodreads

2 komentáre:

  1. Za dve eurá? Asi by som nečítala ani obsah, proste no nekúp to :D Ale podľa toho čo si napísala kniha vyzerá dobre takže... snáď ju niekde zahliadnem za podobnú cenu :D Čo sa týka diplomky, veru... ja som rada, že svoju absolventskú prácu som už dopísala :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, z času na čas máš rôzne internetové výpredaje a tam sa to oplatí aj napriek poštovnému. Ja som si pri tom kúpila aj prvé dva diely Magistéria spolu za 6 eur, ale tie som dala najskôr bratovi :D
      Máš inak super, že si už s prácou skončila :-)

      Odstrániť