13. februára 2017

ZO ZÁKULISIA PRÍBEHOV #2: VALENTÍNSKE VYDANIE

Nuž, keďže je tu ten špeciálny čas, hodilo by sa prispieť ďalším pokračovaním projektu, napasovaným presne na túto príležitosť. Moon s Lyn si prichystali naozaj špeciálny výber otázok a ja som sa v celku pri písaní ich odpovedí bavila 😉.



Úprimne, najskôr som nevedela, ako mám zodpovedať nasledovné otázky bez toho, aby som spoilerovala poviedku 😅. Preto som sa pokúsila o akýsi "oblúčik", aby som toho veľa neprezradila, ale zároveň, aby to bolo aj trošku zaujímavé a pikoškové. 
Prajem príjemné čítanie.
(PS: Len prvá otázka bude tak na dlhšie :D).


1. Aké vzťahy mali v minulosti tvoje postavy?

Pri tomto sa priznávam, že si musím otvoriť súbor s charakteristikami postáv, ktoré som si postupne písala, keď som ešte len premýšľala o znovuzrodení starej poviedky (pri tom akte som sa rozhodla aj zmeniť niektoré mená, aby mi to sedelo viac na ich povahy :) a kedy sa mi ešte nechcel písať dej :D.

Začnem samozrejme Korou, keďže príbeh je písaný z jej pohľadu. Čo sa týka vzťahov, taký dlhodobejší mala len jeden, počas strednej školy, kedy sa dala dokopy so svojím dobrým kamarátom – v podstate to každý od nich očakával, a tak si v poslednom ročníku povedali, že to spolu skúsia a vydržalo im to ten jeden rok. Avšak nebola to veľmi silná láska, skôr sa to stále stáčalo len do toho kamarátstva a odkedy sa každý dostal na inú univerzitu, v podstate sa už veľmi nevídali. Odvtedy vzťah nemala a sústredí sa skôr na školu a vlastné záujmy.

Ďalšia dáma je spolubývajúca Emma, Írka s veľmi ohnivou a tvrdohlavou povahou, ktorá - ako rýchlo sa do vzťahu dostane - tak sa z neho aj vymotá. Jej najdlhší vzťah vydržal šesť mesiacov, aj to už ku koncu len zo zotrvačnosti. Má slabosť na silných, svalnatých chlapov :D

Prvý mužský element, Jason, hoci je Emmino dvojča, s ktorou majú neskutočnú podobu, povahovo je úplne opačný. V minulosti mal dvojročný vzťah, ale „ona“ ho nechala, lebo ju to priveľmi zväzovalo. Keďže on bol ten, ktorý ľúbil viac, zlomilo mu to srdce a odvtedy žiadny vzťah nemá a zaujíma sa viac o štúdium, ako dievčatá.

Teresa, alebo Tess, ako ju každý volá, je dlhoročná Korina kamarátka, extravagantná študentka výtvarného umenia, ktorá rada experimentuje, aj vo vzťahoch. Je trošku prelietavá, vážny vzťah nemala a ani nechce, vyhovujú jej romániky. A mimochodom, je jediná bisexuálka.

Ďalším pánom je Mikael, škandinávsky chladný, ale najviac talentovaný žurnalista, ktorý tak trošku odstrašuje od seba ľudí. Nikdy nebol zamilovaný. Mal pár dievčat (predsa len je to chlap, ktorý má svoje potreby), ale vždy ich nechal tesne pred tým, ako to začalo byť vážnejšie alebo cítil, že z ich strany je to niečo viac. Neznáša, ak sa ho niekto snaží „obmäkčiť“, či zmeniť a už úplne nenávidí nezmyselné hry a scény. Vtedy pretrháva kontakty úplne.

Rada by som tu ešte spomenula Doriana, ktorý má v poviedke tiež podstatné miesto. On má tú takú „špeciálnu charizmu“ :D, vie dobre flirtovať a okúzliť dievčatá, dokonca aj profesorky, čo rád využíva vo svoj prospech. Vážny vzťah nemal, ale zato románikov veľa. Nevadí mu polygamia, kľudne sa stretáva aj s viacerými dievčatami za deň, to isté akceptuje aj z druhej strany. Vždy túžil vyskúšať „trojku“.

Dúfam, že som vás týmto neunavila, ostatok bude kratší, sľubujem 😊.


2. Stali sa tvojim postavám nejaké trapasy v súvislosti so vzťahmi?
Určite primárne Dorianovi, ako playboyovi poviedky, ten zažíva rôznorodé situácie deň čo deň, ale vie ich obvykle svojim šarmom zakryť a „obkecať“. Pri hlavnej postave – tam som sa, úprimne, ešte k nejakým trápnym vzťahovým situáciám zatiaľ nedostala (ale myslím, že budú :D).


Jedna rada...“ zbystrila som pozornosť k zamatovému hlasu, ktorý viedol od druhého prísediaceho mladíka, ktorý doteraz len v tichosti pozoroval dianie, „snaž sa ich nepomýliť v tme alebo alkoholovom opojení. A už vôbec nie v oboch prípadoch naraz.“ Zaškeril sa, pri čom vytasil rad dokonalých bielych zubov.“


3. Potrpí si hlavná hrdinka na romantické gestá?
Odkedy sa rozišla s priateľom, tieto veci veľmi nerieši. Ale jej charakteristická črta je, že má rada spontánnosť a dobrodružstvo, čiže viac ako kytica kvetov by ju potešil napríklad spontánny víkend v inom meste či štáte, alebo poukážka na bungee-jumping. Alebo proste niečo nové...a tajomné.

4. Čo by povedali tvoje vedľajšie postavy na to, keby sa hlavní hrdinovia dali dokopy?
Eeehm :D Vážne??? Vážne chcete takýto spoiler??? Just neprezradím!

5. Ako by sa tvoja hlavná postava vyrovnala so stratou chalana alebo potenciálneho partnera? (prípadne s rozchodom?)
Ako som to už načrtla v predošlých bodoch, zatiaľ tak skutočne Kora zamilovaná ešte nebola, po ročnom vzťahu so svojím kamarátom zo strednej to niesla celkom v pohode, možno mala nejaké slabé osamotené chvíľky, ale nebolo ich veľa, lebo sa začala sústrediť na univerzitu a svoje sny. Ak by sa však potenciálne veľmi silno zaľúbila, stratu partnera by niesla rozhodne ťažko, aj keď v rámci svojej povahy by to v sebe skôr veľmi dlho dusila a nepriznávala si to.

6. Akú úlohu zohráva romantika v tvojom príbehu?

Povedzme, že tak 50:50. Nechcem už dávať do popredia hlavne tie vzťahy, ako som to robila predtým, ale zamerať sa skôr aj na príbeh a veci s ním spojené. Na druhej strane však je to predsa len také „moje“ a odstrániť, aj keby som veľmi chcela, tak skrátka nemôžem a musím v poviedke niečo riešiť 😋.

7. Čo by spravila hlavná hrdinka, keby sa o ňu bili dvaja muži?
Odišla niekam, kde by mala od nich na chvíľu odstup :D A rozhodla sa pre jedného, je totiž až príliš zásadová na to, aby to ťahala s oboma :D Aj keby to malo jednému zlomiť srdce.

8. Čo si myslíš o milostnom trojuholníku?
Je to moja úchylka. Vážne. Každý má nejakú, niekto má rád sado-maso a bičíky, ja mám rada milostné trojuholníky :D. Minimálne v tých knihách. (Ale nevravím, že s tým nemám ani žiadne vlastné skúsenosti 😇). Samozrejme, musia mať hlavu a pätu a nejaké rozumné rozuzlenie.

9. Čo by si pomyslela tvoja postava po prvom bozku s chalanom?
To je ono?? Tak fajn...môže byť. – prvá „skúška“ s jej niekdajším kamarátom. Páčilo sa jej to, možno mierne váhala, čo presne má robiť, prvotný dotyk pier bol možno aj vzrušujúci, ale zase extra motýliky neboli. Chýbala tomu iskra a niečo „viac“.

***

Tak a sme na konci. Dúfam, že som vás svojimi odpoveďami možno aspoň na ten malý kúsoček zaujala 😊. Pri tejto príležitosti by som sa rada spýtala, ak píšete vlastné poviedky, vsúvate do nich tiež nejaké tie vzťahovo-romantické zložky? Alebo ste skôr zástancami "tvrdého" deja a cukríkovanie u vás nemá priestor? Čo si myslíte trojuholníkoch, či mnohouholníkoch (😄) v príbehoch (prosím povedzte mi, že nie som jediná s touto úchylkou!). 

2 komentáre:

  1. Toto je celkom zaujímavá myšlienka na tag. Ja osobne milujem milostné trojuholníky. V príbehoch... zažila som si raz jeden na vlastnej koži, v reálnom živote a ver mi, určite ho zakomponujem veľmi ostro do nejakej mojej poviedky, možno do oboch :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podobne :D Proste "choroba" písalkov, všetko, čo sa stane, sa dá využiť v príbehoch :P

      Odstrániť